BrandweerRHNATBlogo-rood.png

Onze vereniging

Verbonden aan Brandweerkorps Rhenen-Achterberg is de Vereniging Vrijwillige Brandweer Rhenen. Op 23 november 1924 is onze vereniging opgericht in het gymnastieklokaal aan de openbare lagere school aan de Nieuwe Veenendaalseweg. Onze vereniging telt op dit moment 48 leden, bestaande uit repressieve brandweerlieden, erespuitgasten en verenigingsleden.

Dagelijks bestuur VBR1924

Het dagelijks bestuur wordt gevormd door:

E. Brouwers | Voorzitter
J.H. Brouwers | Secretaris
C. Verhoeks | Penningmeester
W. ter Burg

Verenigingsactiviteiten

Veiligheidsdag

Jaarlijks wordt de veiligheidsdag georganiseerd: een dag in het teken van de hulpdiensten. Neem een kijkje in een politiewagen, brandweerwagen en ambulance, blus met een echte brandweerslang en maak diverse demonstraties mee.

Oliebollen bakken

ad6f7c8f6beea39d09e1711f3b6e3a25.png

In Rhenen en omstreken zijn ze bekend: de oliebollen van de VBR! Rond oud & nieuw zijn op de kazerne ieder jaar heerlijke, versgebakken oliebollen te koop, en ruim van tevoren al te reserveren. Van de opbrengsten organiseren wij de diverse verenigingsactiviteiten.

 

 

Paaseieren zoeken

easter-1274977_960_720.png

Een jaarlijks terugkerend evenement is het paaseieren zoeken op de Veerwei. Ook deze activiteit wordt georganiseerd door de Vereniging Vrijwillige Brandweer Rhenen 1942.

Brandweer oldtimer

Van restauratieproject naar pronkstuk

Na een periode van intensief restaureren werd op donderdag 19 april 2018 de oude brandweer Ford van brandweer Rhenen gepresenteerd. De Vereniging Vrijwillige Brandweer Rhenen (VBR 1924) is de trotse nieuwe eigenaar van deze oldtimer van de gemeente Rhenen.

Tot voor kort stond het voertuig nog op de gemeentewerf en de handpomp (uit 1885) in het Huis van de Gemeente. De oude Ford brandweerauto (bouwjaar 1939) werd voor een symbolisch bedrag overgedragen aan de VBR1924. Met sponsor-activiteiten en andere mogelijkheden werd geld gegenereerd. Diverse vrijwilligers staken vele uren in het optimaliseren van dit bijzondere project.

WhatsApp-Image-2021-01-25-at-13.52.49.jpeg
WhatsApp-Image-2021-01-25-at-13.52.52.jpeg

Artikel Grebbekrant

Onder grote belangstelling van brandweerlieden, oud-brandweerlieden ere-leden en vele sponsoren werd vandaag de volledig gerestaureerde oldtimer van de brandweer gepresenteerd. zo’n 3000 manuren is er aan gewerkt en het resultaat mag er dan ook wezen! 

 

Na de toespraak van onder andere Edwin Brouwers als voorzitter van de Vereniging Vrijwillige Brandweer Rhenen 1924 (VBR1924) en burgemeester Hans van der Pas werd de Ford van het bouwjaar 1939 voor het eerst getoond.

Donateurs

Om de vereniging draaiende te houden en om voor jong & oud jaarrond diverse activiteiten te organiseren, worden wij gesteund door donateurs. Onze donateurs krijgen jaarlijks een donateurs- en jaarverslag in de brievenbus waarin wij onder meer vertellen wat er het jaar daarvoor door ons is ondernomen, geven wij tips over (brand)veilig leven, leest u over onze uitrukken en informeren wij u over noemenswaardige feitjes en nieuwsberichten.

Wenst u de Vereniging Vrijwillige Brandweer Rhenen 1924 ook financieel te ondersteunen en daarmee het organiseren van de diverse activiteiten in Rhenen mede mogelijk te maken? Dat kan! Neem contact op met de secretaris van de brandweervereniging. Ieder jaar realiseren wij een donateursverslag waarin wij schrijven over onze vereniging en de verenigingsactiviteiten. Ook blikken we terug op het afgelopen brandweerjaar. Iedere donateur ontvangt het verslag in gedrukte vorm.

Veel dank zijn wij verschuldigd aan onze donateurs die het voortbestaan van onze vereniging met de diverse activiteiten die wij organiseren, mogelijk maken!

Vereniging Vrijwillige Brandweer Rhenen 1924.